Beschrijving

Woonhuis met achterliggende parallelle nutsgebouwen (schuur en bakhuis), heden in gebruik als woning. Volgens het kadaster gebouwd in 1910 als pachtwoning van de Gentse familie Lippens - 't Serstevens.

Woonhuis van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder een pannen zadeldak. Ten zuiden lager en dieperliggend aangebouwd volume van één travee en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Verankerde rode baksteenbouw met gebruik van oranje en gele baksteen voor rollagen en horizontale belijnende banden. Segmentboogvormige muuropeningen waarin behouden schrijnwerk (behalve voordeur). Beluikt.

Ten zuiden van de woning een vrijstaand bakhuis.

Achterliggend nutsgebouw. Langwerpig volume. Witgeschilderde, verankerde baksteenbouw boven een lage zwarte plint. Zes traveeën en een bouwlaag onder een rood, pannen zadeldak. Aangepaste rechthoekige muuropeningen.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Beernem, 1911/30.

Auteurs: Gilté, Stefanie