erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID: 89175   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89175

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Vrijstaande woning met enkelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder een gemansardeerd zadeldak. Volgens het kadaster gebouwd in 1911 samen met een bijhorende serre. Tuin afgesloten met een smeedijzeren hekwerk boven een laag bakstenen muurtje. Lijstgevel met een roodbakstenen parement in combinatie met Euville voor de plint van pseudo-bossage en de aanzetstenen van de korfboogfries. Gebruik van arduin voor de onderling verbonden onderdorpels. Als risaliet uitgewerkte deurtravee met bovenvenster voorzien van een boogveld met natuurstenen of cementen radversiering. Behouden kroonlijst met sierlijke modillons en klossen.

  • KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Oedelem, 1911/6.

Bron     : Gilté S. met medewerking van Baert S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie
Datum  : 2007


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89175 (Geraadpleegd op 16-10-2019)