Eenheidsbebouwing van twee lage woningen

Beschrijving

Hoek Vullaertstraat. Eenheidsbebouwing van twee lage woningen met dubbelhuisopstand van respectievelijk zes en drie traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak.

Vermoedelijk gebouwd als herberg/woonhuis en behoud van herbergfunctie tot circa 1911 (volgens bouwheer). Volgens het kadaster fasegewijs tot stand gekomen. In 1883 bouw van een volume aan de straatzijde en een volume loodrecht op de straat. In 1884 uitbreiden in noordelijke richting van het bijgebouw. Uitbreiding in 1907 van het hoofdvolume aan de straat in westelijke richting en opsplitsing in twee volumes. In 1911 opnieuw samenvoegen en uitbreiden in zuidelijke richting. Een nieuwe opsplitsing volgt in 1931.

Lage verankerde baksteenbouw, witbeschilderd. Opengewerkt met rechthoekige muuropeningen met behouden schrijnwerk. Tegen de goot een geprofileerde en bepleisterde kooflijst. Zijpuntgevel afgewerkt met muurvlechtingen en opengewerkt met rondboogvormige muuropening en ovale opening afgewerkt met blauwe gesinterde baksteen.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Oedelem, 1883/26, 1884/12, 1907/26, 1911/22, 1931/58.

Auteurs: Gilté, Stefanie