erfgoedobject

Villa Flora

bouwkundig element
ID: 89196   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89196

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Flora
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Zogenaamd "Villa/Flora", volgens het kadaster gebouwd in 1914 in opdracht van een hofbouwkundige, samen met een ruime achterliggende serre. Villa met grosso modo een L-vormige plattegrond gevormd door een diep- en een breedhuis met in de oksel een toren voorzien van een overdekt inkomportaal en een ingesnoerde naaldspits met bekronende smeedijzeren windvaan. De oranjerode baksteenbouw wordt horizontaal belijnd door similibanden ter hoogte van de onder-, de tussen- en de bovendorpels. De linkertravee is voorzien van een fraai uitgewerkte loggia. De eindgevel van het diephuis is op de begane grond voorzien van een erkeruitbouw waarboven een deurvenster. De geveltop is voorzien van een houten bebording.

  • KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Oedelem, 1914/17.

Bron     : Gilté S. met medewerking van Baert S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie
Datum  : 2007


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Villa Flora [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89196 (Geraadpleegd op 22-10-2019)