Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Boerenarbeiderswoning van vier traveeën (waarvan één opkamertravee) en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Bijhorende nutsgebouwen ingeplant op een perceel omhaagd met een meidoornhaag. Woonhuis reeds opgetekend op het primitief kadasterplan van 1830. In 1878 wordt dit volume volgens het kadaster verdubbeld door een uitbreiding in zuidelijke richting. Boerenhuis van rode verankerde baksteen, witbeschilderd boven een grijze plint. Zijpuntgevel afgewerkt met muurvlechtingen. Geïntegreerd volume uit de jaren 1950-1960. Opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van behouden schrijnwerk en luiken.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Oedelem, 1878/176.

Auteurs: Gilté, Stefanie