Dankkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Banneux

Beschrijving

Dankkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Banneux, gebouwd in 1964. Grotkapel in rood baksteenmetselwerk bekleed met veldsteen onder groen geschilderd houten zadeldak. Vier treden leidend naar sober, wit Mariabeeld. Op de rechterzijde smeedijzeren opschrift "IK KOM HET LIJDEN VERZACHTEN".

• DAVELOOSE B., Kapelletjes te Groot-Beernem. Klein historisch erfgoed als uitdrukking van religieuze volkscultuur, Gent, 2001, p. 91-92 (onuitgegeven licentiaatsverhandeling).
  • DENEWETH H., Ik zou een kleine kapel willen. De beelden en kapellen ter ere van Onze lieve Vrouw van Banneux in West-Vlaanderen, Waregem, Diocesaan Comité Brugge-Banneux, 1995, p. 50.
  • ZUTTERMAN H., Drie veldkapellen te Oedelem, in Bos en Beverveld, jaarboek 1988, p. 108.

Auteurs: Gilté, Stefanie