erfgoedobject

Café en smidse Hoogstraat

bouwkundig element
ID
89217
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89217
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voormalig café en smidse zogenaamd "Hoogstraat". Lage woning van vijf traveeën onder pannen zadeldak. Reeds op het primitief kadasterplan van circa 1830 weergegeven. Volgens het kadaster uitgebreid met een smidse in 1898.

Verankerde rode bakstenen lijstgevel boven een bepleisterde en beschilderde plint. De gevel is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van een beschilderde latei en bewaard schrijnwerk met mok en luiken. Zijpuntgevel opengewerkt met een oculus op de begane grond en een rondboogvenster in de top.

  • KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Oedelem, 1899/7.

Bron     : Gilté S. met medewerking van Baert S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie
Datum  : 2007


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Café en smidse Hoogstraat [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89217 (Geraadpleegd op 21-06-2021)