erfgoedobject

Hoekpand

bouwkundig element
ID
89231
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89231
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Knesselarestraat nummers 10A-12. Hoekpand van zes traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Gelegen op de hoek van de Beernemstraat. Afgeschuinde hoektravee. Een gelijkaardig volume staat weergegeven in de Atlas der Buurtwegen (circa 1844). Huidig volume werd volgens het kadaster circa 1852 gebouwd. Verankerde baksteenbouw, witbeschilderd boven een gecementeerde plint. In de Beernemstraat voorzien van een puntgevel. Opengewerkt met rechthoekige muuropeningen, op de verdieping en in de top kleine ovale vensteropeningen.

  • KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Oedelem, 1852/64.

Bron: GILTÉ S. met medewerking van BAERT S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoekpand [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89231 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.