erfgoedobject

Villa

bouwkundig element
ID
89285
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89285

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Vrijstaande villa met cottage-allures, gelegen in een ruime tuin, aan de straat afgesloten met een smeedijzeren hekken boven een laag bakstenen muurtje, bevestigd aan bakstenen pijlers voorzien van een nieuw bakstenen parement. Volgens het kadaster gebouwd in 1913 met de bijhorende koetsgebouwen. Hoofdvolume op een L-vormige plattegrond met erkeruitbouwen. Meer uitgewerkte linkertraveeën, hoger opgetrokken, kroonlijst op lang uitgerekte houten modillons. De gevels zijn opengewerkt met segmentboogvormige muuropeningen voorzien van behouden schrijnwerk. Rondboogvormige deuropening met deels beglaasde vleugeldeur.

  • KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Oedelem, 1913/4.

Bron: GILTÉ S. met medewerking van BAERT S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Villa [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89285 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.