• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Samenstel van twee diephuizen van twee traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Vermoedelijk circa 1920 gebouwd. Bijhorende voortuin aan de straatzijde bij nummer 38 afgesloten met een buisleuning. Oranjerode bakstenen tuitgevels met bolornamenten op de top en de schouderstukken. De gevel is horizontaal belijnd door banden van gele baksteen ter hoogte van de onder-, de tussen- en de bovendorpels. Rechthoekige muuropeningen met benadrukte witbepleisterde en witgeschilderde lateien en geblokte ontlastingsbogen.

Auteurs: Gilté, Stefanie

De linker woning (nummer 38-38A) van het oorspronkelijke ensemble (nummers 36-38) is gesloopt.