Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Vrijstaande interbellumwoning gebouwd volgens het kadaster in 1934. Roodbakstenen volume boven een gecementeerde plint. Typerend voegwerk en volumewerking onder meer door het inkomportaal waarboven een uitkragend balkon met betonnen witbeschilderde leuning. Rechthoekige muuropeningen onder meer opgevat als hoekramen. Deels behouden schrijnwerk.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Oedelem, 1934/16.

Bron     : Gilté S. met medewerking van Baert S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie