Langgestrekte hoeve en nutsgebouwen

Beschrijving

Langgevelhoeve met geïntegreerde stal en achterliggende nutsgebouwen. Omhaagde (haagbeuk) voortuin toegankelijk via een hekken in buisstaal gevat tussen twee betonnen pijlers. Fasegewijs tot stand gekomen: de twee aaneengesloten gebouwen staan weergegeven op de kaart van Ferraris (1770-1778) en op het primitief kadasterplan van 1829 en werden volgens het kadaster in 1862 vergroot. Breedhuis van vijf traveeën en een bouwlaag onder pannen zadeldak. Beschilderde, verankerde bakstenen lijstgevel met oorspronkelijk beluikte (zie duimen), segmentboogvormige vensteropeningen. Lagere deuropening.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Sint-Joris, 1862/73.

Auteurs: Gilté, Stefanie