Vier arbeiderswoningen

Beschrijving

Vier lage arbeiderswoningen vermoedelijk daterend uit het begin van de 20ste eeuw. Oorspronkelijk eenheidsbebouwing, heden met individuele afwerking. Breedhuizen met dubbelhuisopstand van drie traveeën en een bouwlaag onder een doorlopend pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw, oorspronkelijk (zie nummer 13) met segmentboogvormige muuropeningen onder strek, voorzien van luiken.

Auteurs: Gilté, Stefanie

Aanvullende informatie

Nummer 13 - het best bewaarde pand op het moment van inventarisatie - is heden gesloopt. De erfgoedwaarde van het geheel is verdwenen; de ensemblewaarde is verloren gegaan.

Auteurs: Jacobs, Els