erfgoedobject

Vier arbeiderswoningen

bouwkundig element
ID
89375
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89375
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Vier lage arbeiderswoningen vermoedelijk daterend uit het begin van de 20ste eeuw. Oorspronkelijk eenheidsbebouwing, heden met individuele afwerking. Breedhuizen met dubbelhuisopstand van drie traveeën en een bouwlaag onder een doorlopend pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw, oorspronkelijk (zie nummer 13) met segmentboogvormige muuropeningen onder strek, voorzien van luiken.


Bron: GILTÉ S. met medewerking van BAERT S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

Nummer 13 - het best bewaarde pand op het moment van inventarisatie - is heden gesloopt. De erfgoedwaarde van het geheel is verdwenen; de ensemblewaarde is verloren gegaan. 

Auteurs: Jacobs, Els
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Vier arbeiderswoningen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89375 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.