• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Imposant dubbelhuis volgens het kadaster gebouwd in 1907. Breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak. Links en rechts is een éénlagig volume onder half schilddak aangebouwd. Witbeschilderde baksteenbouw waarvan de voorgevel is afgewerkt met sierpleisterwerk voor hoekkettingen en borstwering in accolademotief. Rechthoekige muuropeningen in een vlakke omlijsting waarin behouden schrijnwerk (eerste verdieping). Op de gelijkvloerse verdieping verwijzen duimen naar oorspronkelijke beluiking. Gedeeltelijk bewaarde kroonlijst op houten klossen.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Sint-Joris, 1907/1.

Auteurs: Gilté, Stefanie