Herberg Hof te Weenen in art-decostijl

Beschrijving

Hof te Weenen, opschrift met jaartallen 1727 en 1927 op gecementeerde erker. Het jaartal 1727 verwijst naar een vroeger, in de onmiddellijke omgeving gelegen, gasthuis met kapel, waar de schepenen de mis bijwoonden voor de zitting. Afbraakmateriaal van dit gebouw werd verschillende malen hergebruikt, onder meer voor de plint en negblokken aan de inrijpoort van de huidige herberg. Art-decoherberg van 1927, dubbelhuistype met twee bouwlagen van vier traveeën onder afgewolfd mansardedak. Voorgevel met siergevelsteen. Mijterboogvormige muuropeningen op begane grond onder archivolten met fries en dropmotief. Drie gekoppelde bovenvensters met arduinen lekdrempels. Centrale halfronde erker met rechthoekige vensters. Drie dakkapellen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle