Grenspaal op de grens met Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Grenspaal op de grens met Oost-Vlaanderen. Vermoedelijk circa 1870 geplaatst op initiatief van het Oost-Vlaams provinciebestuur, dat langs alle grote wegen aan de provinciegrenzen soortgelijke grenspalen plaatste.

Arduinen cilindervormige zuil op achthoekige sokkel met vierkante basis. Sporen van omlopende (gebeitelde) banderol waarop oorspronkelijk de namen van de provincies staan: "FLANDRE ORIENTALE -FLANDRE OCCIDENTALE". Op de basis staat een merkteken.

• CALLAERT G. & HOOFT E. met medewerking van SANTY P. & SNAUWAERT L. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Damme, Deel I: Stad Damme, Deelgemeenten Hoeke, Lapscheure en Moerkerke, Deel II: Deelgemeenten Oostkerke, Sijsele en Vivenkapelle, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL17, (onuitgegeven werkdocumenten), p. 414.

Auteurs: Gilté, Stefanie