Boerenarbeiderswoning met bijhorend landgebouw

Beschrijving

Boerenarbeiderswoning met bijhorend landgebouw op een deels omhaagd perceel, toegankelijk via een oprit tussen beide gebouwen. Geheel volgens kadaster gebouwd in 1928.

Woonhuis. Vrijstaand breedhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en een bouwlaag onder pannen zadeldak. Rode bakstenen lijstgevel voorzien van sierankers en een gecementeerde plint in pseudobreuksteen. Overhoekse muizentandlijst en uitspringende streklaag onder kroonlijst. Segmentboogvormige muuropeningen met geblokte ontlastingsbogen.

Dwarsschuur en stal. Verankerde baksteenbouw van negen traveeën en een bouwlaag onder een pannen zadeldak met segmentboogvormige muuropeningen. Rondboogvormige beeldnis onder dakoverstek.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Sint-Joris, 1928/3.

Auteurs: Gilté, Stefanie