Woning Vandemoortele, opgetrokken in 1929, naar verluidt ontworpen door de bouwheer, beeldhouwer Georges Vandemoortele. Pas geregistreerd bij kadaster in 1933.
Beeldhouwer Georges Vandemoortele (1891-1978) was een lokale kunstenaar uit Wielsbeke. Hij volgde onder meer lessen aan het Sint-Lukasinstituut en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Daarna ging hij in de leer bij Gust Cornelus en Aloïs De Beule.
Vandemoorteles belangrijkste werken zijn: de "Bergrede", het timpaan van de vroegere kerk van Wielsbeke, vervaardigd tijdens de Eerste Wereldoorlog, en de 14 staties van de kruisweg van de nieuwe kerk van Wielsbeke (1956).
Diephuis in bruinrode baksteenbouw. Straatpuntgevel van twee traveeën en twee bouwlagen in gele baksteen.
Rechthoekige muuropeningen onder betonlateien met bloemmotieven. Nieuw houtwerk. Jaartalsteen in geveltop "1929". Opschriften in de geveltop "HELP / U / ZELF" en "ZOOHELP / U / GOD". Op de tweede bouwlaag betonnen bas-reliëfs met figuratieve afbeeldingen, rechts "GEDULD", links "MOED". Centrale gevelnis met beeld H.Hart: "H / HERT / VAN / JESUS / D.W.D.". Pittoreske aanbouw met variërend dakenspel aan de zuidzijde, met accenten van gele baksteen in de straatgevel.
- Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wielsbeke, 1933/15.
- MARTENS M.-C., Georges Van De Moortele, beeldhouwer en vakman van eigen bodem, in Leiesprokkels 1990, jaarboek 2, 1991, p. 123-133.