Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa. Gelegen op de grens met Sint-Baafs-Vijve. Volgens kadaster opgetrokken in 1923 in opdracht van handelaar Michael Santens uit Wielsbeke. Vermoedelijk verbouwd of hersteld na de Tweede Wereldoorlog.

Vrijstaande villa in cottagestijl, bestaande uit twee haakse vleugels in pseudovakwerkbouw op een bakstenen onderbouw, onder wolfsdaken in mechanische pannen. Diverse types muuropeningen waarin nieuw schrijnwerk, onder meer rechthoekige vensteropeningen, gekoppelde rondboogvensters met deelzuiltje. Later toegevoegd inkomportaal met segmentbogige deuropening en rondboogvenstertje in simili-omlijsting. Fraai art-decogetint tuinmuurtje met bakstenen pilasters waartussen geometrisch betonnen hekwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wielsbeke, 1923/3.

Auteurs: Santy, Pieter