Historische hoeve, bestaande uit een boerenhuis en hoevegebouwen die thans bij de naburige woning horen.
Minstens opklimmend tot de 18de eeuw, zie voorkomen op de kaart van het tiende kanton, de "Gaverwyck", van het landboek van Wielsbeke (1720), binnen een omwalling met bos aan de noordwestzijde. Het landboek vermeldt: "bewalde hofstede bestaen met huys, scheure ende ovenbuer", eigendom van Albert Debersaques. Een ongedateerde 18de-eeuwse kaart toont de hoeve met woonhuis, parallel landgebouw en kleiner bijgebouw, binnen een tweedelige rechthoekige omwalling, bereikbaar vanaf de weg naar Oostrozebeke via een dreef. Het primitief kadasterplan (circa 1830) toont een quasi vierkante walgracht, met in de zuidelijke hoek van het erf een bakhuis.
Rond 1860 wordt de woning uitgebreid aan de noordzijde. In 1952 wordt de walgracht gedempt en staat het woonhuis vervallen. Het parallelle landgebouw is intussen afgebroken.
Witgekalkt boerenhuis met gepekte plint, van zeven traveeën onder overkragend zadeldak in Vlaamse pannen met centrale brede schouw. Getoogde muuropeningen op betegelde onderdorpels, met nieuw schrijnwerk en luiken. Bereikbaar via een zuidelijke erfoprit van de Rijksweg. Ten zuiden een klein landgebouw in donkerrode baksteen onder pannen zadeldak.
- Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wielsbeke, 1864/32, 1952/16.
- Rijksarchief Gent, Familiefonds VI, nr. 5303: eigendom te Wielsbeke, 18de eeuw.
- VERBRUGGHE C., De toestand te Wielsbeke in het jaar 1720 en relaties met vroegere en latere tijden (deel 1), in Leiesprokkels 2005-2006, jaarboek 9, 2006, p. 249.