Gesloten hoeven

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeven

Beschrijving

Dorpsgezicht gevormd door drie grote gesloten hoeven, namelijk 68, 70 en 84 naast elkaar gelegen, ten noorden van het dorp, op het gehucht Campenveld. Verder ten noorden, fraai heuvelachtig beboomd landschap. Gesloten hoeven met bakstenen gebouwen van diverse volumes onder zadeldaken, uit twee helft 20ste eeuw, met recente aanpassingen, gegroepeerd rondom een gekasseide en geplaveide binnenplaats. Nummer 84 met kapel van Onze-Lieve-Vrouw-van-Bijstand ingewerkt in de dienstvleugel aan de straatkant: rondboognis in siergevelsteen op neuten en imposten

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle