• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Rijwoning circa 1941 gebouwd door M.A. Eeckhout – Eggermont op de plaats van vroegere bebouwing.

Breedhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat; mechanische pannen) met parement in lichtgele siersteen. Gevel onder meer verlevendigd door licht verspringende gevelvlakken onder een gebroken kroonlijst. Een wijde gebogen erker (bow-window) bevat een dieper gelegen brede vensterpartij geflankeerd door kwartronde muurtjes. Gebruik van similisteen voor onder meer de console, latei, tussendorpel en moneel. Brede rechthoekige vensteropening en licht verdiepte inkom in rondbogige baksteenomlijsting. Rechtertravee onder haaks zadeldak met rechte garagepoort waarboven rondboogvenster en oculus in de top.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Ooigem, 1941/5.

Auteurs: Santy, Pieter