Parochiekerk Sint-Jozef

Zaalkerk, gebouwd in 1956-1957 door G. Daniëls en Erens.

Rechthoekig gebouw van vijf traveeën onder zadeldak. Witgekalkte baksteenbouw op een breukstenen plint; de voorgevel is van glasstenen. Atrium van betonnen pilasters en een rechthoekig betonnen portaal. In de zijgevel, rechthoekige, smalle, bakstenen vensters.

Rechts, vrijwel vrijstaande, bakstenen klokkentoren, thans in restauratie.

Overdekking door middel van een houten plafond dat de dakvorm volgt.

Mobilair

Het mobilair dateert uit de periode van de bouw van de kerk. Beeld van de verrezen Christus door Eggers; beeld van Onze-Lieve-Vrouw door Eymael van Maastricht; beeld van Sint-Antonius; Calvarie. Hoofdaltaar door P. Killiaerts van Maastricht, met tabernakel door Ceyssens van Wijgmaal. Muurschilderingen door E. Florens van Lanaken. Glasraam door E. Florens.

• GEUKENS B., Fotorepertorium van het meubilair van de Belgische bedehuizen. Provincie Limburg. Kanton Maasmechelen. Brussel, 1972, p. 11.