Beschrijving

Traditionele interbellumwoning, opgetrokken in 1933 in opdracht van Romanie Van Poucke uit Sint-Baafs-Vijve.

Enkelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Houten kroonlijst met gekartelde bebording op gecanneleerde klossen. Roodbakstenen gevel op gecementeerde plint met korfboogvormige muuropeningen voor vensters en deur. Bewaard houtwerk (onder meer schuif- en T-ramen), op eerste verdieping voorzien van glas-in-loodinvulling met boord van gekleurd glas. Paneeldeur met ovalen beglazing en bovenlicht met houten roedeverdeling. Westgevel met beglaasd kapelletje met bekronend bakstenen kruis.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen Wielsbeke, Sint-Baafs-Vijve, 1933/14.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien

Aanvullende informatie

Het op moment van inventarisatie bewaarde houten vensterschrijnwerk en de houten paneeldeur, werden vervangen.