Burgerhuis met atelier

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met atelier

Beschrijving

Interbellumwoning, opgetrokken volgens kadaster in 1923 in opdracht van timmerman René Roobrouck, die er ook een achterliggend atelier vestigt.
Enkelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (nok parallel met de straat, mechanische pannen). Bruingeschilderde houten kroonlijst op klossen. Gecementeerde lijstgevel voorzien van schijnvoegen. Rechthoekige muuropeningen gevat binnen geriemde omlijsting. Cordonlijst en geprofileerde omlijsting van de bovenlichten doorbroken door eenvoudige sluitsteen. Onderdorpels eerste verdieping op consolemotief. Behouden schrijnwerk: schuiframen en deels beglaasde deur voorzien van hekwerk. Gecementeerde plint met onder meer patroon in imitatiebreuksteen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Sint-Baafs-Vijve, 1926/1.

Auteurs: Santy, Pieter