Park Peeters

Beschrijving

Gemeentelijk Park, zogenaamd Park Peeters op gronden van de inmiddels afgebroken herenwoning Peeters. Terrein door gemeentebestuur aangekocht, samengevoegd met een gedeelte van de dekenijtuin, opengesteld in 1976 en vervolgens heraangelegd in 1998-1999. Begrensd door De Deckerstraat, Dreef en Minister Edmond Rubbenslaan en palend aan de tuin van de dekenij.

Park met een fraaie landschappelijke aanleg die mogelijk opklimt tot het einde van de 19de of het begin van de 20ste eeuw, met een aantal grote oude beuken, vijvers én pittoreske bruggetjes in cementrustiek.

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke