Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Boerenhuisje (hoek Vondelstraat) van het dubbelhuistype met één bouwlaag van zeven traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Baksteenbouw met beraapte, grijs geschilderde voorgevel verlevendigd met witte accenten op arduinen plint. Dubbele baksteenfries met dropmotieven. Geschilderde negblokken. Rechthoekige vensters en deur in wit geschilderde, gecementeerde omlijsting. Arduinen lekdrempels. Zijpuntgevels bekleed met leien. Poort in afgeschuinde hoek (Vondelstraat). Links, haakse onbelangrijke aanhorigheden.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle