• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Zeer eenvoudige dorpswoning van één bouwlaag en drie traveeën onder pannen zadeldak; laatste voorbeeld van de vroegere kleinschalige dorpsbebouwing in de straat, in kern minstens opklimmend tot het tweede kwart van de 19de eeuw (zie Primitief Plan van 1832); aangepast tijdens het interbellum. Deels onderkelderd huisje met een bepleisterde voorgevel op een gecementeerde plint. Beluikte rechthoekige vensters die, evenals de voordeur, gevat zijn in een vlakke omlijsting. Jonger schrijnwerk.

Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke