erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
89692
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89692

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Verankerd burgerhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met kunstleien. Gelijktijdig met de aanpalende woning nummer 6 opgetrokken circa 1841 (zie kadasterarchief). Gerealiseerd in een sobere neoclassicistische stijl met dito gevelopbouw en –afwerking, waarvan de centrale deur gevat in een brede hardstenen omlijsting op neuten het meest herkenbare is (kroonlijst verdwenen). Woning in de loop van de 20ste eeuw aangepast en voorzien van een bepleistering, plint met schijnvoegen, nieuw schrijnwerk én een garagepoort in de rechter zijtravee. Tot slot, vrijstaande rechterzijgevel met beraping.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke
Datum  : 2006


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89692 (Geraadpleegd op 25-06-2021)