Kapel Heilig Hart van Jezus

Beschrijving

Kapel Heilig Hart van Jezus. Gebouwd in oktober 1938 ter vervanging van een kapelletje van 1928, gelegen aan de overkant van de straat en gesloopt bij de rechttrekking van de baan. Ingewijd op 04.06.1939. Bakstenen kapelletje onder zadeldak met leien op gecementeerde plint. De rondboogvormige bakstenen muuropening in de voorgevel is afgesloten door een laag hekwerk. Boven deze muuropening hangt het opschrift "H. Hart van Jezus Zegen onze Parochie". Op de rechter zijgevel is in grote letters de naam Zele geschilderd. Er komen geen verdere muuropeningen voor in de kapel. In de kapel staat een wit beeld van het Heilig Hart van Jezus op een eenvoudig altaar.

• VAN UYTFANGHE M., Honderd jaar eigen kerk te Zele-Durmen (1888-1988), in Heem- en Oudheidkundige Kring Zele, Jaarboek Nr. 18, 1987, p. 78.
  • VAN UYTFANGHE M., De jubileumviering in Durmen (17.09.1988), in Heem- en Oudheidkundige Kring Zele, Jaarboek Nr. 19, 1988, p. 61-80.