Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa gebouwd in 1940 in opdracht van maalder Jozef Vereecke, zie kadaster, eigenaar van "Ultramolens", een industriële maalderij opgericht in 1940.  Woning aan de straat afgezet door bakstenen muurtje en haag.

Parement van lichtgele baksteen op plint van arduin en rode baksteen. Aflijnende muurband van simili-natuursteen. Rechthoekige vensters met tussenstijlen bekleed met zwartgeglazuurde baksteen. Geaccentueerd portaal met zware luifel en omlijsting van zwartgeglazuurde baksteen en halfzuil links bekleed met bruingeglazuurde baksteen en horizontaliserende banden van witgeglazuurde baksteen. Beglaasde vleugeldeur met smeedwerk.
Achtergevel met vooruitspringende centrale travee met trappenlicht.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Kuurne, 1940/9.