Arbeiderswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij arbeidershuizen

Beschrijving

Rijtje arbeidershuisjes uit het eind van de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen). Enkelhuisjes van respectievelijk drie en twee traveeën.

Nummer 437, als gaafst bewaard voorbeeld met gewitte lijstgevel met getoogde vensters met bewaarde luiken en schuiframen.

Nummer 439, met schijnvoegen bepleisterd en geschilderd parement en rechthoekige muuropeningen in geprofileerde omlijsting.

Nummer 441, met rechthoekige deur en venster onder latei met uitgewerkte siersluitsteen.

Auteurs: De Gunsch, Ann

Aanvullende informatie

Van het rijtje van drie arbeiderswoningen (nummers 437-441), is enkel de meest linkse woning (nummer 437) bewaard. De nummers 439 en 441 werden na 2013 gesloopt.

• Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto's 2013, Brugsesteenweg 437-441, Kuurne [online], https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 13 april 2021).