Eclectische villa

Beschrijving

Eclectische halfvrijstaande villa met cottage-inslag, volgens de kadastrale gegevens gebouwd in 1929 in opdracht van vlashandelaar Gomar Coucke.
Parement van witte baksteen verfraaid door het gebruik van breuksteen voor onder meer muurbanden en ontlastingsbogen. Markant rond hoekvolume van drie bouwlagen bekleed met breuksteen onder klokvormige torenhelm (leipannen), rustend op houten consoles. Vensterregisters met arduinen tussenstijlen en getande lateien.
Lijstgevels geritmeerd door rechthoekige benedenvensters onder meer drielichten en getoogde bovenvensters. Deels bewaard schrijnwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Deurtravee gemarkeerd door geprofileerd deurvenster met arduinen balkon. Verdiept portaal met vleugeldeur met bovenlicht met roedeverdeling. Gelijkaardige zijgevel.

Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Kuurne, 1929/49.

Auteurs: De Gunsch, Ann