Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van twee burgerwoningen. Volgens het kadaster gebouwd in 1901 als magazijn in opdracht van 'koopman' Ivo Quartier. Naast het magazijn lag een stoomzwingelarij, opgetrokken in 1889. Vermoedelijk werden het magazijn en de stoomzwingelarij later respectievelijk verbouwd tot twee woonhuizen en schuur, maar hieromtrent werden geen kadastrale gegevens gevonden.

Thans twee enkelhuizen met fraai uitgewerkte bepleisterde lijstgevels. Horizontale gevelbelijning door de schijnvoegen, doorgetrokken lekdrempels en druiplijstje. Getoogde muuropeningen in geriemde omlijsting met oren, neuten en uitgewerkte sluitstenen. Bovenvensters met schouderboogvormige borstwering. Vernieuwd schrijnwerk.

Links, poorttravee met poortopening onder ijzeren I-balk, erboven vermoedelijk laadluik, heden venster.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Kuurne, 1889/7, 1901/11.

Auteurs: De Gunsch, Ann