Burgerhuis van 1940

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning van 1940

Beschrijving

Burgerhuis van 1940 beïnvloedt door de modernistische bouwstijl, gebouwd in opdracht van Victor Soenens, bediende, zie kadastrale gegevens.
Enkelhuis van twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok evenwijdige met straat). Typerend parement van gele baksteen op plint van arduin. Hoger opgetrokken linker hoekpenant en zwartgeschilderde aflijnende borstwering. Zware, gevelbrede erker met rechthoekige ramen. Rechthoekig portaal met afgeronde hoeken bekleed met geglazuurde tegels. Twee natuurstenen treden.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Kuurne, 1940/56.

Auteurs: De Gunsch, Ann