Dokterswoning uit 1910

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning uit 1910

Beschrijving

Voormalige dokterswoning opgetrokken "ANNO 1910" zie arduinen gevelsteen, in opdracht van Camiel Talpe-Nevejan, zie kadaster. Traditioneel dubbelhuis met parement van gele baksteen. Horizontaal belijnde lijstgevel door onder meer arduinen druiplijstje, cordon, doorgetrokken onderdorpels met lekdrempels, muurbanden en houten kroonlijst op consoles met ertussen panelenfries. Licht vooruitspringende centrale deurtravee. Korfbogige vensters onder druiplijstje met schuif- en T-ramen met onder meer kleine roedeverdeling in de bovenlichten en glas in lood. Beglaasde en getraliede vleugeldeur.
Links, garage van latere datum.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Kuurne, 1911/30.