Dokterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning

Beschrijving

Hedendaagse rijwoning met dokterspraktijk ontworpen door architect Herman Jult in 1976, in opdracht van Dr. Baekelandt. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak. Inspringend ten opzichte van de rooilijn en met licht vooruitspringend volume onder plat dak met beboomd terras. Vrij gesloten straatgevel geaccentueerd door halfrond trappenhuis. De functionele organisatie van de woning vertaalt zich in de gevelcompositie : de praktijkruimte met wachtzaal en consultatieruimte gaan schuil achter het grotendeels gesloten rechthoekig vlak.

• Konfrontaties in Moderne Architectuur. Een "promenade" in en rond Kortrijk, Kortrijk, 1990, p. 94.

Auteurs: De Gunsch, Ann