Herberg-beenhouwerij De Koeiekop

Beschrijving

Herberg-beenhouwerij "De Koeiekop", vermoedelijk gebouwd in de jaren 1910 en aanknopend bij de regionale baksteenarchitectuur.
Breedhuis met eenvoudig bakstenen parement op sokkel van arduin; aflijnende houten kroonlijst op consoles. Licht vooruitspringende deurtravee uitlopend in dakvenster met versneden trapgevel. Rechthoekige muuropeningen onder horizontaliserende, doorgetrokken lateien en onderdorpels. Boven de lateien, getoogde ontlastingsbogen in strek. Behouden houtwerk zie T-ramen en rolluiken. Vleugeldeur, deels beglaasd en getralied en met bovenlicht. Voetenschraper links.

• BRUNEEL N., Oude herbergen te Kuurne, Kuurne, 1996, p. 167.

Auteurs: De Gunsch, Ann