Beschrijving

Eenvoudige burgerwoning, volgens het kadaster opgetrokken in 1897 door brouwer Theofiel Boucquey uit Harelbeke. In 1929 wordt in opdracht van Julien Blancke, vlashandelaar achter de woning een motorzwingelarij gebouwd en aan de huidige Generaal Eisenhowerstraat wordt een magazijn opgetrokken. In 1938 wordt het magazijn verbouwd en vergroot.

Enkelhuis met bepleisterde en geschilderde lijstgevel afgelijnd door eenvoudige houten kroonlijst met tandlijst. Getoogde vensters met bewaarde T-ramen. Rechts, rechthoekige poortdoorgang naar de achtergelegen voormalige zwingalerij en werkhuizen.

Aan de Generaal Eisenhowerstraat gelegen magazijn van 1938. Baksteenbouw onder pannen zadeldak (nok loodrecht op straat). Gedrukte puntgevel met schouderstukken. Grote rechthoekige poort onder betonnen latei. Rechts, getralied venster.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Kuurne, 1897/14, 1929/56, 1938/53.

Auteurs: De Gunsch, Ann