Pastorie Sint-Mauritiusparochie met tuin

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Pastorie, gelegen naast populierendreef; ommuurd voortuintje met bakstenen ingangspoort. Achter het huis, grote, deels ommuurde tuin met omwalde motte (vroeger kasteel?). Dubbelhuistype met twee bouwlagen van drie traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien) met klokkenruiter, uit eind 19de eeuw tot begin 20ste eeuw. Aflijnende lisenen en dubbele baksteenfries met dropmotief. Middenrisaliet met bekronende dakkapel. Voorgevel met sierankers. Getoogde muuropeningen op arduinen lekdrempels. Achtergevel met vereenvoudigde ordonnantie. Links, haakse aanbouwen onder zadeldaken.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle