Gesloten hoeve

Beschrijving

Voorheen grote gesloten hoeve met witgeschilderde bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een nagenoeg vierkante binnenplaats, heden opgesplitst in meerdere bedrijven; talrijke verbouwingen. Nummer 208 met het oorspronkelijk boerenhuis: kleine gesloten hoeve met gebouwen gegroepeerd rondom een L-vormig geplaveide binnenplaats met vaalt. Ten zuidwesten, inrijpoort opgenomen in de stalvleugel. Ten noordwesten, boerenhuis van het dubbelhuistype met één bouwlaag van zeven traveeën onder gebogen zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw en aangepast in de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw met geschilderde en gecementeerde voorgevel. Rechthoekige beluikte vensters in gecementeerde omlijsting van zandsteen, arduinen lekdrempels. Rondboogdeurtje met zandstenen negblokken op imposten, trapezoïdale sleutel, en bekronend boognisje. Daklijst op houten modillons. Ten noordoosten, dwarsschuur uit de 19de eeuw, ten zuidoosten, vernieuwde stalvleugel.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle