Herberg 't Postje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg 't Postje

Beschrijving

Voormalige herberg "'t Postje", thans apotheek. Winkel-woonhuis gebouwd in 1921-1922, ter vervanging van een ouder volume zie kadaster en oude foto. Mansardedak bekleed met pannen en leien en doorbroken door drie zinken oeils-de-boeuf. Parement van rode baksteen op plint van arduin, geaccentueerd door het gebruik van witte en groengeglazuurde baksteen. Licht vooruitspringende deurtravee. Getoogde muuropeningen met doorgetrokken arduinen onderdorpels; vernieuwd schrijnwerk. Links, poort onder ijzeren I-balk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Kuurne, 1921/1922, schets ontbreekt.
  • Van Cuerne tot Kuurne. Het dorp van toen, Kuurne, Kuurne, 2007, p. 19.