Beschrijving

Kleine gesloten hoeve met bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats met vaalt. Rechthoekige inrijpoort opgenomen in de dienstvleugel aan de straatkant. Ertegenover, boerenhuis van het dubbelhuistype met één bouwlaag van zes traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit eind 18de eeuw tot begin 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw met beschilderde en beraapte voorgevel op pseudo-rustica plint. Getrapte en overhoekse baksteenfries. Latere (?) rechthoekige vensters met houten lateien en arduinen lekdrempels. Segmentboogdeurtje in geschilderde omlijsting met negblokken van gesinterde baksteentjes onder gebogen druiplijstje. Links, gietijzeren armpomp onder doorgetrokken luifeltje (pannen). Links, zijpuntgevel met aandak.

Rechts, haakse bakstenen muur; links en aan de straatkant, dienstgebouwen van één bouwlaag onder aaneengesloten pannen zadeldak (19de eeuw).

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Aanvullende informatie

De hoeve is niet langer een gesloten hoeve. De dienstvleugel aan de straatkant werd gedeeltelijk gesloopt en de rechthoekige inrijpoort die daarin opgenomen was, is verdwenen. Het boerenhuis werd vernieuwd.

Auteurs: Jacobs, Els