Vrijstaande vlasserswoning

Beschrijving

Sint-Katriensteenweg nr. 114. Vrijstaande vlasserswoning vermoedelijk gebouwd in het tweede kwart van de 20ste eeuw. Verschillende in elkaar grijpende volumes onder verschillende types daken. Parement van gele baksteen verfraaid door het gebruik van strekse verbanden Zijgevel geaccentueerd door tweezijdige doorgetrokken erker. Rechthoekig portaal met betonnen luifel. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houten schrijnwerk.
Dieper in gelegen vlasschuur.

Bron     : De Gunsch A. met medewerking van Moeykens S. 2008: Inventaris van  het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kuurne,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL37, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann