Vlasserswoning met aanpalende schuur

Beschrijving

Sint-Katriensteenweg nrs. 124-126. Vlasserswoning met aanpalende schuur vermoedelijk gebouwd in de jaren 1920. Enkelhuis met bakstenen lijstgevel op plint van arduin. Gebruik van witte sierbaksteen voor o.m. muurbanden en ontlastingsbogen. Korfbogige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk.
Voormalige vlasschuur bestaande uit drie bakstenen beuken onder pannen zadeldaken. Thans verbouwd tot woonhuis. Aangepaste rechthoekige poortopening, met erboven muurnisje. Links recent toegevoegde vensteropening.

Bron     : De Gunsch A. met medewerking van Moeykens S. 2008: Inventaris van  het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kuurne,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL37, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann