Kerkhof omheen de parochiekerk met een collectie aan graftekens die de laatste eeuw overspant.
De kerk met omringend rechthoekig kerkhof van Sint-Antelinks staat reeds aangeduid op de Ferrariskaart uit 1771-1778. Het beboomde kerkhof was ook toen door bomenrijen en afgebakend. Voetweg nummer 27 liep dwars over het kerkhof.
Ommuurd en omhaagd kerkhof afgesloten met een hekken in gietijzer. Boven de oostelijke bakstenen muur werd er een ijzeren hek aan betonnen pijlers aangebracht terwijl de muur aan de zuidzijde afgewerkt is met een ezelrug. Tegen het koor werd een neoclassicistisch calvariekapel opgetrokken. De tweeledige kapel met een leien luifel heeft een nisvormige onderbouw, ongetwijfeld bedoeld als ossuarium of voor een afbeelding van het vagevuur en een bovenbouw met een driedimensionale gekruisigde christus en op de achterwand een geschilderde afbeelding van een landschap met Maria en Johannes.
Het kerkhof heeft een hoge densiteit aan kwalitatieve graftekens die het 20ste-eeuwse rijtjesdenken illustreert. Het kerkhof biedt een mooi overzicht aan graftekens voor een periode van meer dan 100 jaar. Vele verschillende typologieën zijn er terug te vinden: gietijzeren grafkruisen, kruisvormige stèles, stèles met (verhoogde) zerken, afgebroken zuil, boomstamkruisen, en dat zowel in blauwe hardsteen als graniet, beton, kunststeen en kunststof. De gangbare stijlen als neoclassicisme, eclecticisme, neogotiek, art deco en modernisme zijn vertegenwoordigd. Verschillende graftekens uit de jaren 1970 tonen de zoektocht naar nieuwe materialen. Vele oude graftekens werden hergebruikt. Het kerkhof werd recent uitgebreid.
Het kerkhof werd in 2017 bezocht.
- Atlas van de Buurtwegen, opgesteld naar aanleiding van de wet op de buurtwegen van 10 april 1841, schaal 1:2.500 (overzichtsplannen schaal 1:10.000).
- Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.