Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

Beschrijving

Verzorgde vrijstaande villa in cottagestijl uit de jaren 1920, ingeplant aan de linkerzijde van de ruime omringende tuin. Laag breukstenen afsluitingsmuurtje van twaalf traveeën met hardstenen dekplaat en grille tussen bakstenen pijlers; achterliggende haag. Derde travee met eenvoudig pijlpunthek met aflopend beloop naar de middenstijl.

Karakteristieke volumewerking van één á twee bouwlagen onder haakse, verspringende en deels afgesnuite zadeldaken met mechanische pannen op L-vormige plattegrond; in de oksel een volume onder plat dak afgeboord door een stenen balustrade. Baksteenbouw op breukstenen plint met typisch gebruik van imitatie muurbanden en pseudo-vakwerkbouw op de bovenverdieping. Driezijdige erkers ter hoogte van de begane grond. Rechthoekige en rondboogvormige vensters vermoedelijk met vernieuwd schrijnwerk. Uitgebouwd portaal onder pannen dakje; rechthoekige houten vleugeldeur met sterke roedeverdeling.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn