erfgoedobject

Langgestrekte hoeve

bouwkundig element
ID
89954
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89954
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Evenwijdig met de straat gelegen langgestrekte hoeve (stal/woonhuis/schuur) van acht traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak van Vlaamse pannen, in 1841 op het kadaster geregistreerd op een voorheen leeg perceel. Latere aanbouwsels achteraan. Deels wit geschilderde baksteenbouw met rechthoekige muuropeningen en ter hoogte van de schuur krulspie-ankers. Beluikte vensters met houten T-kozijnen. De deuren en stalpoort onder houten lateien, de rechtse staldeur eveneens met houten stijlen. Leifruitbomen naast de schuurpoort en tegen de gecementeerde linkerzijgevel.

Achterliggende boomgaard waarin een bakhuis onder Vlaams pannen zadeldak, nok parallel aan de straat.

  • Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Wemmel: 1841/3.

Bron: VAN DAMME M. met medewerking van KENNES H. & STEYAERT R. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Wemmel, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB10, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Van Damme, Marjolijn
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Langgestrekte hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/89954 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.