L-Vormige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed L-Vormige hoeve

Beschrijving

Voorbeeld van nog landelijke bebouwing in het dorpscentrum uit de tweede helft van de 19de eeuw, doch uitgebreid en aangepast in de 20ste eeuw. De ruime L-vormige hoeve bewaarde haar volledig gekasseide binnenkoer. De schuur aan de straat bezit nog een zijmuur in vak- en leembouw die verwijst naar een voorgaand ouder volume.

Bron     : Van Damme M. met medewerking van Kennes H. & Steyaert R. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Wemmel, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB10, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Van Damme, Marjolijn