Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Zeldzaam gaaf bewaard voorbeeld van een kleine, langgestrekte hoeve uit de 19de eeuw te Wemmel. Ingetekend op het kadaster in 1884 ter vervanging van een oudere constructie (zie Ferrariskaart 1771-1775 en mutatieschets).

Aan de straat gelegen en diep gericht woonstalhuisje met omringende en omhaagde tuin. Verankerde en wit geschilderde baksteenbouw van zes traveeën en anderhalve bouwlaag op gepikte plint onder overkragend Vlaams pannen zadeldak. Rechthoekige muuropeningen onder houten lateien voorzien van groen geschilderd schrijnwerk. Beluikte vensters met houten raamvleugels onderverdeeld in zes ruiten.

Achtergevel geopend door vier kleine rechthoekige venstertjes onder houten latei. Latere aanbouw aan de linkerzijgevel onder zwart golfplaten lessenaarsdak.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Wemmel: 1884/42.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn